fredag 7 maj 2010

Ännu fler foton nr 21

Fort Lauderdale, drömmer jag?

Väck mig inte...

Vår kryssning startade från Fort Lauderdale vilket innebar två dygn i denna "drömmiljö". Mycket vatten, massor med kanaler, häftiga båtar alltifrån mindre motorbåtar till stora yachter och mäktiga kryssningsfartyg.

Här följer ett antal foton från denna för oss spännande och annorlunda miljö.Pelikaner som solar sig i glansen i väntan på att fiskebåtarna anländer.
En tur på kanalerna är en ren visning av häftiga båtar.Liksom de fasionabla templen. Här är Zlatans 26 miljonersvilla att betrakta som ett båthus.
Vår båtguide i rundtursbåten berättade om att det läckra templet nedan ägs av en f.d. GM medarbetare. En person vars eget företag utvecklade Klimatanläggningar till GM bilar. GM tog över utan att ersätta denne företagare och menade att GM ägde rätten till luftkonditioneringen och därmed snuvade uppfinnaren/konstruktören på sin rättmätiga förtjänst.
Efter ett antal år så drogs det hela upp inför domstol. Efter ytterligare några år så kom dommen: GM skall ersätta företagaren med två dollar och 35 cent per/tillverkad bil....Fram till år 2030....Med andra ord ett astronomiskt belopp.


Taxibåtar, nedan, tar turisterna runt i stadens kanaler.


Spareribs bara en "liten" portion a la. USA.
Här verkar det som att nästan alla äger en egen båt.


Sightseeingbåtar av alla slag.
Några stora varv finns i Fort Lauderdale och yatcherna transporteras vidare runt hela jordklotet till sina nya ägare.

Mer från kryssningen på min vanliga sida:


Tips nr 1! Peka på bilderna så blir dessa större.

Tips nr 2! Tryck på f11 tangenten så blir hela bildrutan större.


Många hälsningar

Kenneth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar