tisdag 20 juli 2010

Att välja rätt kameraFörstora bilderna genom att klicka två ggr på dem.

Följ med på test av min nya

Samsung WB5500.


I min s.k. Vardagsblogg så berättade jag om investeringen i en ny kamera. Gå gärna till denna blogg www.kennethsvardag.blogspot.com så får Du reda på lite av bakgrunden.

Här tänkte jag visa några bilder som jag tagit med denna Samsungkamera. Inga konstigheter
men det som utmärker denna kamera speciellt är objektivet som Samsung i samarbete med Nikkon har tagit fram (allt enligt tidningen Digital Foto för alla nr 10.2010)
Till att börja med denna bild (ovan) tagen från vår balkong på 13 våningen i Malmö. Lägsta brännvidd d.v.s. ingen zoom alls.
Dessa två bilder från samma balkong men med högsta brännvid (zoom) 676 mm. Kronprinsen c:a 500 meters avstånd och Turning Torso ytterligare c:a 500 meter bort
Nedan normala foton som kunde vara tagna med vilken kamera som helst. Hyllie Arena som nu mer och mer kringgärdas av alltifrån Station, Garage (1500 bilplatser) och Kontors- och administrationsbyggnad med det vacka Vattentornet i backspegeln.


Solnedgångar är något av mina favoriter. Inte minst tack vara utsikten Västerut mot Bron och Köpenhamn. Med min nya (klumpiga och plastiga, nu fick jag sagt detta också) Samsung så är det inga problem bara solen visar sig.

Här är tre riktigt läckra bilden. Den nedersta har jag tagit från Balkongen medan de två övriga från Västra Hamnen (Bo 01)


Jag kanske borde tillägga att jag använder mig av Picasa redigeringsprogram som är helt gratis.
Ni kan ladda ner detta program genom att på in på
www.picasa.google.com
Detta är ett gratisprogram och det är mycket lätt att använda.
Jag vill dock framhålla att mina foton på denna sida med få undantag endast har beskurits.


Nedan ett s.k. vardagsfoto taget från Segelbåtshamnen i Limhamn mot Ön och det pittoreska Danskinspirerade bostadsområdet och med åtskilliga Danska invånare.

Lillgrund.

49 st Vindkraftverk ute i Öresund strax söder om Bron. Denna bild har jag justerat lite extra som Ni ser. Fotot är taget c:a 4 - 5 km från platsen.

Pizzabagaren

"Fin kamera Du har" sa servitören på Kvarterskrogen (Lorensborgs bästa Pizzor). Kan den ta bra bilder? Typiskt som vanligt när man skall demonstrera något för folk så blir det mest skit. Så även här men när jag kom upp och kollade bilderna i datorn så upptäckte jag att bilden nedan kanske inte var så tokig ändå.
Ops!!!
Sista bilden och den bästa?? Det är bara det att det var inte jag som tog den och det var inte Samsungen. Anne-Marie tog bilden med sin Casio Exilim EX-S10.
Hur f.n. hamnade den här?

Det är mycket man får stå ut med när man tror att man är något...
Kenneth
PS. För större bilder klicka på dem gärna två gånger för då blir de riktigt stora..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar